Dimecres, 18 De Juliol De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

02/05/2018

BELLPUIG CLAMA LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS AMB UN CAP DE SETMANA PLE D’ACTIVITATS


Foto

Els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2018 a Bellpuig, amb el lema “Per la Llibertat”,

Músics per la llibertat i el CDR Bellpuig amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bellpuig, Bellpuig per la República i CIM Bellpuig han organitzat un cap de setmana ple d'activitats amb un denominador comú, la llibertat dels presos polítics.

Activitats Per la Llibertat dels presos polítics a Bellpuig:

- La matinada del divendres 27 d'abril es va rebre la Marxa KMS per la LLIBERTAT.

Es tractava d'una marxa atlètica per relleus per denunciar la situació dels presos polítics, que partia del Parlament de Catalunya amb arribada a les presons de Madrid.

La marxa va comptar amb la participació de corredors Bellpuig, i desenes de veïns i veïnes de la localitat així com els músics per la llibertat van concentrar-se passades les dues del matinada davant lajuntament per a rebre-la.


- El dissabte 28 d'abril, FESTA GROGA al poliesportiu de Bellpuig (plaça
1 d'octubre).

Des de les 5 de la tarda i fins a la matinada es va gaudir de tallers d'adoctrinament, jocs diversos, l'actuació del pallasso Albert Vinyes, dels tabalers folls xics, els gegants i capgrossos de Bellpuig, els diables Foc Foll, bastoners, la Bellpuig Cobla, la xaranga Va i Vé, havaneres, els músics per la llibertat, màgia, de lactuació de Lo Pau de Ponts, i de molta marxa amb rock, ska i dj's que oferien els grups Her Majesty, The Targarians, la Reixa i Djs Trident.

Per berenar hi havia coca i xocolata i al vespre va oferir-se un sopar popular, amb sortejos, servei de bar i sorpreses com la visita del pallasso i regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, que va dirigir unes paraules a tots els assistents.

Els ingressos de la Festa Groga anaven íntegrament a benefici dels presos polítics i a la caixa de solidaritat.

- El diumenge 29 d'abril, Caminada per la Llibertat, inauguració de la Plaça 1 d'octubre, vermut, concert i cucanyes per a tots els assistents.

Avui diumenge 29 dabril, les activitats per la llibertat han continuat amb una caminada per la llibertat al matí que recorria diversos carrers de la població i finalitzava a la plaça 1 doctubre que sha inaugurat avui.

A la una del migdia ha tingut lloc la inauguració de la plaça 1 doctubre (antiga plaça del poliesportiu).

A lacte d'inauguració de la plaça hi han intervingut membres de CDR de Bellpuig, el diputat al parlament, Sr. Josep Maria Forné; la vicepresidenta de la diputació i alcaldessa de Tàrrega; Sra, Rosa Maria Perelló; l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch; i el germà de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, Sr. Xavier Sànchez,

En acabar la inauguració, al mateix lloc hi ha tingut lloc un vermut, un concert del cantautor bellpugenc Fustegueres i cucanyes republicanes.

Canvi de nom plaça del Poliesportiu a Plaça 1 d'octubre.

La proposta de canviar el nom de la plaça del poliesportiu per la plaça 1 doctubre sorgia dels grups polítics municipals de Bellpuig, dÒmnium Cultural de Bellpuig, de lANC de Bellpuig i del Comitè de Defensa de la República de Bellpuig.

La decisió es va prendre a través de l'obertura dun procés participatiu obert a la ciutadania el passat més de febrer, que va concloure amb un resultat favorable al canvi de nom daquesta plaça.

Jordi Pesarrodona, pallasso i regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.

Es va fer conegut el 20 de setembre de 2017, quan es va posar dret, amb un nas de pallasso, al costat d'un Guàrdia Civil que custodiava el Departament de Governació durant la macrooperació policial en diversos edificis del govern. Per aquest fet va estar citat a declarar en dues ocasions acusat de desobediència i també d'incitació a l'odi i resistència greu a l'autoritat.

Finalment el passat 23 d'abril, la jutge de Manresa va arxivar el cas contra Jordi Pesarrodona en no veure-hi delicte.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web