Dijous, 24 De Maig De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

23/04/2018

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EMBLEMATA MORALIA” A BELLPUIG


Foto

El dissabte 21 d’abril a les 7 de la tarda, a Sala Cultural del Castell de Bellpuig es presentava el llibre “Emblemata Moralia”,

edició del 1697, de Joan de Borja, que recentment va adquirir lAjuntament de Bellpuig.

La presentació i lexplicació del llibre van anar a càrrec del Sr. Josep Tarragona, historiador expert en lèpoca i en aquest personatge.

A lacte també van intervenir-hi el president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, Sr. Miquel Torres; l'historiador local, Sr. Jaume Torres; i l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch.

Llibre: Emblemata Moralia, edició del 1697, de Joan de Borja.

Aquest és un dels primers llibres demblemes que es va publicar en aquella època, escrit per aquest personatge pertanyent a la Casa Borgia que té el seu peculiar vincle amb Bellpuig perquè va néixer al castell de la vila el 1.533.

Els llibres demblemes o llibres emblemàtics són una categoria particular de llibres didàctics il·lustrats amb gravats, impresos a Europa durant els segles XVI i XVII.

LAjuntament de Bellpuig va tenir ocasió dadquirir-lo a principis daquest any i va considerar que era un fons cultural per la vila, per tenir-lo a disposició de qui vulgui consultar-lo, a través de larxiu municipal.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web