Dimarts, 24 De Abril De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

29/01/2018

LA PIANISTA ALBA VENTURA INTERPRETA BEETHOVEN AMB L’ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA A BELLPUIG


Foto

El dissabte 27 de gener a les 6 de la tarda, el Teatre Armengol de Bellpuig es va omplir de gom a gom,

per escoltar la gran pianista catalana Alba Ventura i lOrquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Alfons Reverté a la direcció.

LOJC i Alba Ventura, van interpretar conjuntament el concert núm. 1 de Beethoven, un concert ple dalegria i lluminositat que transmetia la força i la rauxa beethoveniana. El públic va poder gaudir també de la delicada música de Franz Schubert escoltant la seva simfonia núm. 3, i del primer moviment de lobra Palladio del compositor gal·lès Karl Jenkins.

El concert era gratuït i rebia la col·laboració de lAjuntament de Bellpuig.


Alba Ventura (piano).

Nascuda a Barcelona, lAlba va realitzar el seu debut com a solista a ledat de 13 anys amb lOrquestra de Cadaqués i  Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a lAuditorio Nacional de Música de Madrid.

Des daleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i lEsglésia de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw dAmsterdamm, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle dHamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú , actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en lAuditorio Mario Laserna de Bogotà i en lAuckland Town Hall de Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com Giovanni Antonini, Howard Griffiths, Miguel Harth-Bedoya, Christopher Hogwood, Salvador Mas, Eiji Oué, Antoni Ros Marbà i Tamas Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional dHongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a lAcadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals dAlicia de Larrocha. Als onze anys se li concedeix una beca per estudiar amb Dimitri Bashkirov a lEscola Superior de Música Reina Sofia. Després duna audició a Berlín, Vladimir Ashkenazy es fa càrrec del seu desenvolupament musical passant a ser el seu tutor i organitza els seus estudis amb la professora Irina Zaritskaya a la Purcell Scholl del Regne Unit i posteriorment al Royal College Of Music. Ha rebut classes magistrals de Nikita Magalof, Maria Joao Pires i Radu Lupu. Va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT).

En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation). Recentment li ha estat atorgat el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona. Va dedicar el seu darrer treball discogràfic a Rachmaninov, que ha estat rebut de forma entusiasta per la crítica.

Aquesta temporada enregistrarà obres dAlbéniz amb el piano que va pertànyer al compositor i que es conserva al Museu de la Música de Barcelona.

Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida OJC.

LOrquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida OJC, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer lany 2002 amb limpuls de la Diputació de Lleida com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar laccés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La Paeria de Lleida, conscient de la importància i significació que representa lOrquestra, se suma també posteriorment com a entitat que participa i dóna suport a lOJC.

Així doncs lOrquestra, sense deixar mai de banda un gran rigor i exigència artística, sha desplaçat des dels seus inicis de manera habitual per tots els indrets del territori amb la finalitat dacostar la seva programació de concerts a tothom de manera continuada. Escoles, hospitals, casals de gent gran i presons, per citar alguns exemples, han estat també destinataris de les seves activitats, tot trencant barreres i limitacions en el camí de fer de la música un dret accessible a tota la ciutadania.

A part daquest fort compromís i vocació social lOJC també sha implicat constantment en tota mena de projectes que impulsen i incentiven la creació musical actual i la recerca musicològica, treballant alhora sota la batuta de nombrosos directors convidats de casa nostra i estrangers així com també amb destacats solistes.

Lesforç i la il·lusió dels professionals que integren lOrquestra lligat al suport del món polític, empresarial, cultural, així com també del seu públic han fet de lOrquestra una realitat consolidada i destacada dins del panorama musical català actual. LOJC, a més de seguir un dels seus objectius fundacionals realitzant innombrables concerts en moltes poblacions, actua de manera habitual a sales tan emblemàtiques com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu o lAuditori de Barcelona.

LOrquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida OJC és lorquestra titular de lAuditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix té una programació estable a lAuditori AXA- Illa Diagonal de Barcelona. Avui, gràcies a lesforç de molts, lOrquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és una realitat viva i activa que ha assolit èxits notables i sòlids tot fent-se un lloc rellevant dins de la vida musical del nostre país. Alfons Reverté Casas n´és el seu director titular i artístic.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web