Dissabte, 24 De Febrer De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

17/01/2018

MÚSICS DE BELLPUIG, TOQUEN DES DE FA MÉS D’UN MES PER RECLAMAR LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS


Foto

Músics de Bellpuig es reuneixen cada dia a les 9 del vespre des del diumenge 10 de desembre a la Plaça Sant Roc de Bellpuig, per interpretar peces reivindicatives amb motiu de reclamar la llibertat dels presos polítics.

Antoni Saladrigues Solé (Bellpuig), distingit intèrpret de tenora, compositor i membre de la Bellpuig Cobla, fou el primer músic que començà en solitari aquesta iniciativa a Bellpuig, seguint els passos dun saxofonista de Tortosa que toca cada dia a les 8 del vespre des del balcó de casa seva.

En els dies següents, més músics com ara els seus germans (que també toquen a la Bellpuig  Cobla), integrants de les dues Cobles de la localitat, de la Banda Municipal de Bellpuig, de altres formacions musicals de vila i alumnes de l'Escola Municipal de Música, sanaren sumant a aquesta iniciativa, que cada dia reuneix en aquest indret del centre de la població a desenes de persones que els acompanyen cantant en aquest clam.

El repertori que interpreten generalment conté cançons de reivindicatives i de la terra, i inclou entre daltres, el Cant dels ocells, el Cant de poble, La presó de Lleida o Rossinyol que vas a França, tot i que per Nadal també interpretaven nadales. Lúltima peça que toquen cada dia és lhimne dels Segadors.

Els intèrprets conviden a la que la gent els acompanyi i obren la porta a més músics perquè participin en aquesta protesta pacifica, que manifesten no tenen la intenció de finalitzar fins que arribi la llibertat pels encara presos per defensar les seves idees polítiques, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.


L'Assemblea Nacional Catalana de Bellpuig difon la iniciativa per les xarxes socials a través de la seva pàgina al Facebook.
www.facebook.com/AncBellpuigCercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web