Dijous, 22 De Març De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

04/01/2018

EL “MAG GALDERIC” VISITA EL PARC DE NADAL DE BELLPUIG PER RECOLLIR LES CARTES DE SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D’ORIENT


Foto

Avui dimecres 3 de gener a les 6 de la tarda, el Mag Galderic ha visitat el Parc de Nadal de Bellpuig, per recollir les cartes de Ses Majestats els reis Mags d’Orient.

Durant la tarda el Mag Galderic també ha revelat quin és lElement màgic que els infants hauran d'utilitzar el dia 5 de gener per facilitar larribada de Ses Majestats els Reis Mags dOrient, una cinta dels desitjos que hauran de fer voletejar.

El conte daquest any, El Mag Galderic i els desitjos que es tornen fum, explica que el Mag i la seva amiga Nica (amb qui es van conèixer lany passat), després d'escriure fórmules matemàtiques i estudiar les constel·lacions, van poder fer uns càlculs científics complicadíssims per saber com arribaria lEstrella Guia dels Reis a Bellpuig, i van descobrir que no té previst passar per la població, i per tant els Reis Mags no podran arribar.

Preocupats, el Mag Galderic i la Nica buscaven una solució a aquest fet, que finalment van trobar al Llibre Màgic de les Estrelles.

En el llibre, van llegir un missatge que els ajudaria a resoldre el misteri:

Només un motiu pot fer desviar l'Estrella Guia del seu camí: que els nens i nenes de Bellpuig soblidin de posar a les seves cartes algun desig autèntic, honest, algun desig bo per al món, per a les persones o per a la natura.

Un desig que no sigui res material. Ni joguines, ni jocs, ni res que se li assembli.

Els desitjos de veritat són per a totes les persones; no només per a una.

Els desitjos de veritat no es poden tocar amb les mans. A vegades no es poden ni veure...

Desitjos que es puguin complir cada dia, petits, senzills i casolans si es vol.
Desitjos que durin tot l'any i que NO ES TORNIN FUM: és a dir, que no es deixin de complir.

Desitjos que facin de la Terra, un lloc cada dia millor.

Quan les cartes dels nens i nenes no tinguin aquestes voluntats, l'Estrella Guia perdrà la seva bona direcció.

Que mai ho oblidin".

Així, el Mag Galderic i la Nica havien de comprovar que els nens i nenes de Bellpuig omplissin les seves cartes amb desitjos que no es tornessin fum.

Però van veure que la gran majoria de nens i nenes només demanaven objectes materials, només per ells; només jocs i joguines, sense tenir en compte els desitjos per fer una vida millor.

És per això que el Mag Galderic va demanar ajuda a tots els infants de la vila, i els va convidar a visitar la seva haima, per tal que el dia 5 de gener ningú soblidés de dur lElement Màgic que facilitaria larribada de Ses Majestats els Reis Mags dOrient.

Avui al Parc de Nadal, en ocasió de la visita del Mag Galderic hi havia:

Un taller per a construir lelement màgic (una cinta dels desitjos), un taller de fer xapes del Mag Galderic, un taller descriure Cartes als Reis, unes estrelles on es podia penjar desitjos, la carreta que lluirà el Mag Galderic a la Cavalcada de Reis i shan ofert classes de Dansa del ventre a càrrec de membres del Ballet Al Baladi.

Ja fa tres anys que la Festa dels Reis a Bellpuig, gira al voltant dun conte de El Mag Galderic creat especialment per locasió i que sexplica dies abans a les dues escoles del municipi.

Des del grup de mares i pares de la Terrasseta Xics i amb el suport de lAjuntament de Bellpuig es va elaborar aquest nou centre dinterès, amb lobjectiu de fer de la Nit de Reis un moment més màgic, on es recullin diferents propostes més properes i significatives pel món dels infants.

És des daquest punt de partida que va néixer el personatge del "Mag Galderic", un astrònom vellet i entranyable que necessita lajuda dels nens i nenes per fer arribar els Reis a Bellpuig. Des de lany passat, al Mag lacompanya la Nica, una nena que lajuda i amb qui shan fet grans amics.

El conte daquest any es titula El Mag Galderic i els desitjos que es tornen fum" i com els anteriors, està escrit per en Marc Jounou i il·lustrat per en Diego Caicedo.


Actes amb motiu de larribada dels Reis Mags dOrient a Bellpuig.

Arribada del Mag Galderic
Dimecres 3 de gener de 2018.
Hora: A les 18 hores.
Lloc: Al pavelló poliesportiu (dins el Parc de Nadal).
(Aquest dia lentrada al Parc de Nadal serà gratuïta).

Arribada de Ses Majestats els Reis Mags dOrient
Divendres, 5 de gener de 2018.
Hora: A les 18 hores.
Lloc: Davant lAjuntament.

Ses Majestats els Reis Mags dOrient acompanyats del Mag Galderic, arribaran davant lajuntament des de la plaça Sant Roc. Després de ser rebuts per les autoritats, faran la seva salutació des del balcó de lajuntament i tot seguit començarà la Cavalcada fins al pavelló poliesportiu.

En arribar al pavelló poliesportiu, els Reis es faran fotos amb tothom que ho vulgui.

Els actes amb motiu de larribada dels Reis Mags dOrient a Bellpuig daquest any, els organitza La Terrasseta Xics amb el suport de lAjuntament de Bellpuig.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web