Dissabte, 29 De Abril De 2017
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

13/02/2017

HOMENATGE A A L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS "FOMENT DE MERCATS" DE BELLPUIG A LA FESTIVITAT DE SANT ANTONI DE LA SITJA


Foto

Ahir divendres 10 de febrer van començar a Bellpuig els actes de celebració de la Festivitat de Sant Antoni de la Sitja,

una festa de caire històric i municipalista que es va recuperar lany 1993 i des de llavors ha homenatjat a alcaldes i regidors del consistori així com diferents entitats de la vila en funció de la seva antiguitat.

La Festivitat de Sant Antoni de la Sitja, segons explica el Folklorista Valeri Serra i Boldú al Calendari Folklòric de lUrgell, se celebra a Bellpuig des del 1646 fruit dun vot del poble a Sant Antoni, ja que aquest va guardar de la mort al batlle i els paers que van ser, segons explica la tradició oral, tancats dins duna sitja on les tropes castellanes van abocar oli bullent.

Enguany, la celebració homenatja lAssociació de comerciants "Foment de Mercats" de Bellpuig.

Els actes de la festa van començar ahir divendres 10 de febrer a 2/4 de 9 del vespre a la Llotja de Bellpuig, amb l'Homenatge a l'Associació de comerciants "Foment de Mercats" de Bellpuig.

L'acte d'homenatge va estar precedit per una xerrada a càrrec del director de PIMEC Agroalimentària i fundador de la consultora especialitzada en els mercats del sud-est asiàtic, Asian Bridge, Sr. Lluís Blancafort.

La xerrada que portava per títol "Com millorar leficiència del teu negoci. Errors comuns", estava dirigida a la petita i mitjana empresa, comerciants i botiguers.

Blancafort, va compartir la seva experiència en el camp empresarial i va donar petits consells que, aplicats en el dia a dia dun comerç o empresa poden ajudar a augmentar els seus beneficis a curt termini i afavorir-ne el creixement.

Tot seguit, va començar lacte dhomenatge a l'Associació de comerciants "Foment de Mercats" de Bellpuig, que va estar encapçalat per unes paraules de l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch.

Bonjoch, va manifestar l'agraïment en nom de tot lajuntament, a totes les persones que han format part en algun moment o altre de lassociació de comerciants Foment de Mercats de Bellpuig, al llarg dels 54 anys de recorregut de lentitat, durant els quals ha mantingut ferm el seu compromís amb el comerç i la indústria de la població, essent fonamental per al seu desenvolupament.

A continuació, lalcalde i regidors del consistori, van obsequiar a l'associació amb una reproducció de l'escut de Bellpuig, que va recollir en representació de l'entitat, lactual presidenta Sra. Carme Riera.

Dins els actes de la festa, el diumenge 12 de febrer a les 12 del migdia a lesglésia parroquial de Sant Nicolau, soferirà una Missa dacció de gràcies.

Breu ressenya de la Festivitat de Sant Antoni de la Sitja de Bellpuig.

Segons explicava el folklorista Valeri Serra al Calendari Folklòric de lUrgell, la festa se celebrava a Bellpuig des de 1646 fruit dun vot del poble a Sant Antoni, ja que aquest (explica la tradició oral) va guardar de la mort al batlle i els paers que van ser tancats dins duna sitja on les tropes castellanes van abocar oli bullent...

Lany 1993, lAjuntament de Bellpuig va recuperar aquesta festa que es va convertir en motiu dhomenatge local i que es desenvolupa cada mes de febrer.

Durant els primers cinc anys, es va homenatjar les persones que han desenvolupat les tasques dalcalde i els diferents regidors que ha tingut el consistori. A partir de lany 1998, es comencen a realitzar homenatges a les entitats de la vila (socials, culturals, esportives) en funció de la seva antiguitat, tot alternant, quan hi ha hagut canvis a alcaldia, lhomenatge al corresponent alcalde i els seus regidors.

La daquest any, era la 25a edició de la festivitat d'ençà de la seva recuperació.

Lassociació "Foment de Mercats" de Bellpuig.

Lany 1963 existia a Bellpuig el Patronat d'Iniciatives de Bellpuig i Comarca, els membres del qual van tenir la inquietud daconseguir que es realitzés un mercat setmanal a Bellpuig.

Així, lany 1969 a instàncies dels dirigents del patronat en aquell moment, que  tenien lafany de promoure lactivitat i el desenvolupament econòmic del municipi, es va crear la "Junta de Foment de Mercats".

Un organisme que tenia els objectius de:
    Desenvolupar el mercat tradicional dels dimarts i que suposés una major activitat del comerç a la vila com a punt d'afluència tradicional dels habitants de poble veïns.

    Promocionar una Llotja Avícola-ramadera sense presència física del producte, tenint en compte el gran desenvolupament ramader de la zona, principalment avícola i porcí.

    Estudiar i organitzar d'altres activitats per a promocionar el desenvolupament econòmic i social de Bellpuig.

Durant lany 1969, sinauguraria el "mercat de la plaça i comarca" i també la "Llotja Avícola i Ramadera de Bellpuig".

Al llarg dels anys, les diferents persones que han format part de l'associació, han treballat amb perseverança en els objectius inicials plantejats, convertint-se en una figura clau per al desenvolupament del comerç i la indústria de la població.

El servei dautocars que apropa al mercat setmanal als veïns de les poblacions del voltant a Bellpuig, els mercats de temporada, les promocions i sortejos, els cursos de formació per als comerciants, la participació en festivitats del poble..., són iniciatives que shan dut a terme des de l'associació.

Darrerament, Foment de Mercats participa i organitza la "Mostra de comerços locals", que té lloc en el marc de la "Fira-Festa de la Conserva i Productes de Proximitat", que es realitza a la vila el mes de novembre.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web